Werner Mantz Lab

Multimedia werkplaats

Het Werner Mantz Lab is het Lab voor nieuwe, multimedia: geluid, film, video, fotografie. Ook de analoge werkwijzen komen hier aan bod. Het Lab ondersteunt de deelnemers die bijna zonder uitzondering allen gebruikmaken van de digitale media. 

De opkomst van het nationaalsocialisme doet de Duitse fotograaf Werner Mantz (1901–1983) in 1938 besluiten zich in Maastricht te vestigen. Het Werner Mantz Lab is blij onder zijn naam ruimte te kunnen geven aan zogeheten aan mixed media en time-based art: fotografie, film en video, geluidskunst en computerkunst. Sinds 1980 heeft de Jan van Eyck Academie een naam opgebouwd op het gebied van de time-based arts. Als een van de eerste instellingen in Europa zag zij de artistieke mogelijkheden van video- en mixed mediakunst en bouwde zij een videostudio om eigen producties mogelijk te maken. 

Ook nu staan de camera’s en montagetafels klaar, net als de computers, een ruis- en storingsvrije geluidscabine en uiteraard een doka. In de regio zijn er weinig tot geen mogelijkheden voor nieuwe media-producties. Het Werner Mantz Lab voorziet in die behoefte en staat garant voor bijzondere producties, niet in de laatste plaats door het enthousiasme en de professionaliteit van zijn medewerkers. Het Werner Mantz Lab werkt samen met samen met Video Power, het platform ter bevordering van jong filmtalent in het zuiden van het land, FLACC en C-mine in Genk (BE) en de regionale omroep L1. 

 

Nieuwsbrief

Van Eyck Academie

×
Hierbij geef ik me op voor de Van Eyck nieuwsbrief